Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biatlonisté zvítězili v Českém poháru

Vyškovští biatlonisté uctili svátek 28.září vítězstvím v družstvech dorostenců na Mistrovství ČR v letním biatlonu v Letohradu.

V sobotu se konal rychlostní závod,který se nesl v duchu děšťových přeháněk,které rozmočily trať a ztížily podmínky již v tak náročném kopcovitém terénu.   Pořadí se neustále měnilo a zvítězili ti nejlepší,kteří zvládli tyto těžké podmínky. V nich si nejlépe vedla z vyškovských biatlonistek Monika Brettfeldová,která měla jednu střeleckou chybu ze dvou položek a vybojovala páté místo.

 V neděli se běžel závod s hromadným startem jehož začátek byl zpožděn o necelou hodinu kvůli nepřízní počasí,když při nástřelu se snesla mlha tak, že nebylo vidět na terče. I zde se v průběhu klání měnilo pořadí,protože tento závod měl navíc střelecké položky než v sobotu. "Jsem rád,že si Dáša Dvořáková vybojovala krásné sedmé místo, protože bojovala s nachlazením po celý víkend a bylo to znát na jejím výkonu. Pěkně střílela i Monika,ale naši dorostenci měli střídavou střelbu,když syn Jan vystřílel nulu na ležce a na stojce vyhořel.

 Na druhou stranu bych rád poděkoval dorostencům za jejich výkony,protože vybojovali pro město Vyškov jako první v historii vyškovského biatlonu vítězství v Českém poháru ve své kategorii. V téže kategorii celkově vybojovala Dáša pěkné druhé místo,Monika a Honza čtrvté místo a Adam Wagner osmé místo. Bratři Vařekovi se sice nedostali na MČR,ale také přispěli svými body," zhodnotil výkony svěřenců Vladimír Haumer.

Rychlostní závod: 5.Monika Brettfeldová, 10.Dagmar Dvořáková, 15. Jan Haumer,16. Adam Wagner

Závod s hromadným startem: 7. Dagmar Dvořáková,11.Monika Brettfeldová, 14. Jan Haumer,15. Adam Wagner, 11.Vladimír Haumer

Fotografie ve fotoalbu.