Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proběhlo zimní kolo soutěže Němčický Sniper

Konečně jsem se dostal ke zhodnocení zimního kola soutěže, proběhlého dne 5.2.2012.

Ráno bylo klidné, čisté nebe, teploměr ukazoval 12 stupňů pod nulou. V klubovně jsme se sešli nejprve jen 3, ale v průběhu příprav terčů a stanovišť se rozrostl počet soutěžících na konečných 5 odvážných střelců.
Po veškerých nutných přípravách potřebných k zahájení soutěže jsme se už trošku namrzlí rozhodli v teple klubovny prohodit z důvodu ohřívacích přestávek pořadí disciplín. Studená rána a Rukojmí zůstali ,další disciplínou byl Optotyp. Poté následovala malá ohřívací přestávka v klubovně a následoval Bench, při kterém se na začátku opět provádí nástřel, dále Lovec, BlackJack a střelba bez pevné opory. Vítr, který nám zprvu relativně přál se bohužel během soutěže rozfoukal a znepříjemňoval nejen pohodlí střelců, ale ovlivňoval i přesnost střelby. Což se ovšem projevovalo jen u některých
Hlavní co soutěž prověřila byla připravenost nejen střelců ale hlavně zbraní. Nejspolehlivější se ukázala ruská SM 2, která neselhala ani jednou, dále Suhl 150 a nejvíce zlobily 456ky. Samozřejmě poruchovost není jen o typu zbraně, ale i její údržbě, která se v zimních měsících nesmí podcenit.
Je škoda, že jeden střelec odstoupil, ale i tak myslím, že se zimní kolo vydařilo a všem přineslo spoustu zážitků i potřebných zkušeností při zimní střelbě.
Děkuji Radkovi, který se ujal role rozhodčího a zařídil hodnotné ceny, tentokrát pro všechny soutěžící. Také samozřejmě všem soutěžícím, kteří se nezalekli drsných podmínek a zúčastnili se soutěže, která nebyla vůbec jednoduchá.  A i všem ostatním, kteří svou pomocí přispěli ke zdárnému průběhu soutěže.
Výsledková listina je k nahlédnutí
ZDE.