Jdi na obsah Jdi na menu
 


První kolo soutěže Němčický Sniper

 

 

snipercbmaly.jpg

 

   V neděli dne 29.5.2011 Proběhlo první kolo soutěže Němčický Sniper. I přes malý počáteční chaos s přípravou a rozdělením střeleckých stanovišť,  zvláště pro některé opozdilce, soutěž začala dle propozic v 9:00 hodin. Počasí nám tentokrát, po deštivé sobotě přálo, což přidalo i k už tak pohodové a  přátelské i když trochu napjaté atmosféře, která ke každé soutěži patří. Soutěžících střelců se sešlo celkem šest, s rozličnými typy zbraní, jednorankami, opakovačkami i samonabíjecí. Bylo na co se kouknout i otestovat jak se která zbraň osvědčí v dané disciplíně.


   První disciplína (studená rána) prověřila hlavně znalost vlastní zbraně při první ráně.  Druhá disciplína (rukojmí), trochu zvýhodnila malorážky s těžkou hlavní, ale hned následující tři disciplíny (polohy) tuto výhodu srovnaly. Následovaly smajlíci, kteří spíše než střelecké kvality zbraní prověřily postřeh střelců a jejich pevné nervy. Další disciplína napodobující benchrestové soutěže zase prověřila dobré nastřelení zbraní a soustředění střelců. Poslední a nejzákeřnější disciplínou bylo prověření důvěry v sebe sama a svou zbraň. Zde se ukázalo, že i po vedení během celé soutěže se dá jedinou ranou hodně zamíchat pořadím ve výsledkové listině.

 

   Celá soutěž proběhla bez jakéhokoli zdržování a problémů, za což musím poděkovat především Radkovi Borovičkovi, který se ujal role rozhodčího, dále Pavlovi Přibylíkovi za pomoc při výměnách terčů, vedení střeleckého klubu za poskytnutí cen pro vítěze a zázemí pro soutěž a samozřejmě všem střelcům, bez kterých by se tato soutěž nemohla konat. Věřím, že byla dobrou motivací a že v příštím kole se sejdeme ještě v hojnějším počtu a lepšími bodovými výsledky.

Zde výsledková listina k nahlédnutí:

 Soutěž I.pdf

Skopal