Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chropyňská odstřelovačka

  Dne 20.8.2011 jsme se zúčastnily soutěže Chropyňská odstřelovačka, který pořádá SSK Chropyně.

 

  Soutěž v malé odstřelovačce v Chropyni je otevřena nejširší veřejnosti, a zúčastnit se mohou nejen střelci, ale i kdokoli kdo by si chtěl vyzkoušet tuto mladou ale rychle se rozvíjející disciplínu. Soutěže v malorážkových puškách s optikou nemají pevná pravidla, proto se jednotlivé disciplíny u každého klubu a soutěže liší.

 

  Počasí nám toho dne vyloženě přálo a i příjezdová komunikace (polňačka) byla i přes včerejší bouřku suchá a sjízdná. A tak jsme se v pohodlí dostali až do areálu střelnice. Tam již bylo pro nadcházející soutěž vše připraveno a po rozdělení střeleckých stanovišť, kde jsme se pro jistotu přihlásili až do druhé směny (chtěly jsme si to napřed okouknout), soutěž začala dle propozic v 9 hodin.

 

  Všechny položky se na rozdíl od naší soutěže střílí v poloze s pevnou oporou na 50m.

  Nejprve byla vyhlášena příprava a nástřel, kde byla spousta času i pro střelce z řad veřejnosti doladit si vypůjčenou flintu na své oko.

  Potom následovala střelba na jednotlivé druhy terčů, kde všechny byly již připevněny v cílovém prostoru a nebylo tedy nutno po celou dobu soutěžení jedné směny k nim chodit. Jednotlivé disciplíny se lišily co do provedení a velikosti terčů tak i stanovených časů, z nichž některé byly pro jednoranky docela naknop, ale i tom to je

 

  Po odstřílení následovalo malé občerstvení v podobě grilovaných buřtů (fakt bodly) a šlo se na spočtení bodů a vyhodnocení soutěže. Soutěžících bylo toho dne 12 a podle Martina Střechy (organizátora soutěže) tentokrát menší účast než obvykle. 

 

  První tři místa byly ohodnoceny poháry a diplomy, přičemž ceny za první 2 místa putovaly s námi , třetí osadil místní střelec.

 

fotografie570.jpg


  Soutěž probíhala ve velice přátelské atmosféře a ničím nezdržena, což svědčí o zkušenostech a šikovnosti organizátorů a myslím že nejen za sebe mohu poděkovat SSK Chropyně za příjemně strávené sobotní dopoledne.

 

  Doufám, že i na příští soutěži v Chropyni budeme mít své zástupce, a přivezeme nějakou tu cenu.

 

 

Skopal

 

 

Jednotlivé disciplíny, výsledky,  termíny příštích soutěží a jiné zajímavosti je možné najít na stránkách střeleckého klubu -  www.sskchropyne.cz